Formeel is Radio Club Leuven een deel van de VZW Kring voor Voordrachten–Koninklijke Maatschappij Volkshogeschool Leuven. Radio Club Leuven behoort tot de groep socio-culturele verenigingen van de stad Leuven en is alsdusdanig erkend en gesubsidieerd.
MVC-0017X.JPG Op dit ogenblik telt de RCL ongeveer 100 aktieve leden waarvan de meeste in een straal van ong. 30 km rond Leuven wonen. (Naburige clubs kan je vinden via de sites van de nationale verenigingen - zie de links). Ook studenten die tijdens hun studie in Leuven verblijven zijn van harte welkom bij RCL  Het zou ten andere niet de eerste keer zijn dat onderwerpen voor eindwerken ontstaan in de radioclub !
Overeenkomstig de principes van de radioamateurwereld staat het lidmaatschap voor iedereen open: onder radioamateurs wordt niet gelet op godsdienst, ras of politiek.
Om aan te sluiten hoef je nog geen zendmachtiging te hebben; er zijn ook heel wat leden die zich bvb. toeleggen op luisteren naar kortegolf-omroepstations. Wil je toch een licentie dan helpt de club je bij de voorbereiding van het BIPT-examen.
Je kan gewoon lid zijn van  RCL en al dan niet kiezen voor het bijkomend lidmaatschap van één of beide grote verenigingen. Dit bijkomend lidmaatschap is wel noodzakelijk als je van hun diensten gebruik wil maken (bvb. voor de verzending van je QSL-kaarten, voor hun tijdschrift, enz…)

Als je lid wilt worden, vind je hier meer informatie

>De lokalen van de radioclub bevinden zich op de Diestsevest 39 te Leuven.

De vergaderingen gaan door elke vrijdagavond vanaf 20 u. Er worden ook cursussen gegeven voor beginnende zendamateurs die zich voorbereiden op het examen van het BIPT. Kom gerust eerst eens vrijblijvend kennis maken op een vrijdagavond.  Je zal verrast zijn over de goede sfeer ! Kijk eens op de pagina met de kalender van de website van ON4CP voor een overzicht van de activiteiten dit trimester. Wellicht kan je ook terecht bij een amateur in je buurt. Ogen open en even rond kijken of je geen grote antennes ziet …

 Wie over een VHF/UHF ontvanger beschikt kan afstemmen op de “Leuvense frequentie” (145,400 MHz) of op ON0RCL, de repeater van Leuven (RCL), op 438,850 MHz. Dit relaisstation bevindt zich op een hoog gebouw op Gasthuisberg (GHB) aan de westrand van Leuven. Eveneens op deze plaats bevindt zich de antenne en de apparatuur van de APRS Digipeater.

Voor meer informatie over de club of over amateurs in je omgeving kan je contact opnemen met de voorzitter, Eric Lauwers (ON4LN), Benedictijnenlaan 25, 3010 Kessel-Lo tel. 016258974  Stuur hem een mailtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en hij bezorgt je omgaand de informatie die je wenst.